T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / KIRKAĞAÇ - Yağmurlu - Recai Berber Ortaokulu

DEVAM, DEVAMSIZLIK

YAĞMURLU RECAİ BERBER ORTAOKULU

İZİN İŞLEMLERİ

 

İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. Öğrenciler özürsüz devamsızlık yapamazlar. Ancak aşağıdaki hallerde öğrenciler özür sahibi oldukları için izinli sayılır:

 

HASTALIK İZNİ

Öğrenci hastalandığı takdirde veliler durumu okul yönetimine bildirmekle yükümlüdür. Hastalanan öğrenci; velisi tarafından hastane, sağlık ocağı vb. bir sağlık kuruluşunda tedavi ettirilir. İlgili sağlık kuruluşundan öğrencinin tedavisine dair istirahat raporu veya muayene belgesi alınarak okul yönetimine verilir.

MAZERET İZNİ

Öğrencilere düğün, cenaze, seyahat, taşınma vb. zorunlu haller nedeniyle veli isteği üzerine mazeret izni verilebilir. Bunun için veliler, önceden okul yönetimini bilgilendirerek mazeret izni istemelidir. Bu tür durumlar için öğrencilere bir ders yılı içinde toplamda en fazla 15 güne kadar mazeret izni verilebilmektedir.

DİĞER İZİNLER

Öğrencilere sportif, sosyal vb. faaliyetler; aşı vb. sağlık uygulamaları, olumsuz hava koşulları vb. nedenlerle toplu izin verilebilir. Bu tür durumlarda okul yönetimi, velileri önceden bilgilendirmektedir.

VELİLERİMİZİN DİKKATİNE!

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu gereğince;

Her öğrenci velisi, çocuğunun okula devamını sağlamakla ve özrü yüzünden okula gidemeyen çocuğun durumunu okul idaresine bildirmekle yükümlüdür.

a) Çocuğunu okula göndermeyen;

b) Verilen izin müddetini geçiren;

c) Geç nakil yaptıran;

d) Çocuğunun devamsızlık durumunu zamanında okul idaresine bildirmeyen;

 

Veliler, okul idaresince Kaymakamlığa hemen bildirilir. Kaymakamlık, durumun veliye tebliğini sağlar. Yapılan tebliğde geçerli sebepler dışında çocuğun okula gönderilmemesi hâlinde idarî para cezası verileceği bildirilir.

 

Kaymakamlıkça yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL idarî para cezası verilir. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun velisine 500 TL idarî para cezası verilir.

Okul idaresi ve Kaymakamlıkça sorulacak sorulara cevap vermekten kaçınanlar ile gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 100 TL idarî para cezası verilir.

 

                                                                                                                                                Arzu ATMACA ÇETİN

                                                                                                                                                      Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 09:31 - Görüntülenme: 15
  Beğen | 0  kişi beğendi